Előfizetői tartalom

OTP: Miért lesz ismét kiváló az eredmény? - Frissített konszenzus (2)

Portfolio
Hátradőlhet a bőrfotelben az OTP top menedzsmentje, a legnagyobb hazai banknak nagy valószínűséggel 9 hónap alatt sikerül elérni a 100 milliárdos álomhatárt a nettó eredmény tekintetében. A portfolio.hu által megkérdezett 13 elemző konszenzusa szerint a bank 3. negyedéves nettó profitja 33.6 milliárd forint lehet, amely az első félév 67.2 milliárdos teljesítményével együtt elég a kerek érték eléréséhez.

A 33.6 milliárd forintos negyedéves eredmény 18%-os növekedést jelent a bázisidőszakhoz képest, de nem takar kiugró értéket, belesimul az elmúlt negyedévek trendjébe. Az elemzői becslések szórása alacsony, bár vannak bullish szakértők a piacon, akik szerint 2004 3. negyedéve új rekordot fog jelenteni a bank életében. Ehhez 35.1 milliárd forint fölé kellene emelkednie...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés