Előfizetői tartalom

Banki különadó: Mi lesz ennek a vége?

Portfolio
Még mindig nem született döntés a banki különadó ügyében a pénzintézetek részéről. Az érintettek számára még van lehetőség, hogy a 24%-os nyereségadó, vagy a hat százalékos kamatkülönbözet adó között válasszanak. A Magyar Hírlap szerint tegnap a bankszövetség szervezésében tartott szakértői egyeztetésen nem született új javaslat. Az újság információi szerint holnap a bankvezetők önállóan dönthetnek a korábban felvázolt két megoldás között.

Az eddigi nyilatkozatok alapján az valószínűsíthető, hogy az OTP és a Magyar Külkereskedelmi Bank kivételével a pénzintézetek (jó része) az extra nyereségadót támogatja. Különösen nyereségadó pártiak a takarékszövetkezetek, illetve az Erste, az utóbbinál a Postabank megvásárlása még évekig eltűntetni a nyereséget a cég könyveiből. A takarékszövetkezetek továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés