Előfizetői tartalom

Banki különadó: nem valószínű, hogy lesz változás

Portfolio
Valószínűleg elkéstek már azok a bankok, akiknek most jutott eszükbe, hogy számukra kedvezőtlenebb a kamatkülönbözet adó a többi lehetséges megoldásnál a bankok különadózására. A Népszabadság mai számának a témával foglalkozó írásában idézett név nélküli szakértők szerint már igen kevés esélyük maradt a rosszul járó bankoknak arra, hogy megváltoztassák a már megkötött "Gyurcsány-Csányi paktumot".

Mint arról tegnap a Magyar Hírlap írása alapján beszámoltunk, a Bankszövetségben munkacsoport alakult annak felderítésére, hogy milyen más módon lehetne megoldani a bankszektor 30 mrd Ft-os hozzájárulását a jövő és azt követő évi költségvetési bevételekhez. Az ötletek között szerepelt az is, hogy a bankok államkötvány adásvételen árfolyamnyereségként bukják el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés