Előfizetői tartalom

Románia egyre érdekesebb a külföldi tőke számára

Portfolio
60%-kal emelkedett a közvetlen külföldi tőkebefektetések értéke 2004 első félévében Romániában a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva az állami statisztikák szerint. Mindez összegszerűen 1.1 mrd EUR beáramlását jelenti. Regionális kitekintésben a tőkebefektetések értéke elmarad a magyar, cseh vagy lengyel értéktől, mindazonáltal dinamikáját tekintve lényegesen meghaladja azokat. Hazánkban egyelőre az év első négyhavi tőkebeáramlását hozta nyilvánosságra az MNB, mely 1.13 mrd EUR volt.

A romániai tőkebeáramlás egész évet tekintve szinte biztosan új csúcsra emelkedik, hiszen a Petrom tranzakció az év második felében zárul pénzügyileg. A tőkeáramlás mozgatórugóit vizsgálva megállapítható, hogy az EU-hoz következő körben csatlakozó országok iránti érdeklődés jelentősen nőtt az elmúlt egy-másfél évben, a különösen kedvelt befektetési területté...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés