Előfizetői tartalom

Magasan a piac felett, 73%-kal nőtt az UNION Biztosító

Portfolio
Kiemelkedő eredménnyel zárta 2004 első félévét az UNION Biztosító, az osztrák Wiener Städtische konszern magyar leányvállalata. A magyar társaság elsősorban nem-élet üzletágának köszönhette, hogy díjbevétele 73%-kal növekedve 4,7 milliárd forintot tett ki. Ezzel már az első félév végén csaknem elérte a tavaly év végi teljes díjbevételét. A nemzetközi csoport díjbevétele 2 345,9 millió euró (578,1 milliárd forint) volt, és ezzel a Forbes Magazin szerint a Világ 2000 legnagyobb vállalata között van.

Az UNION 73%-os növekedése figyelemreméltó a teljes piac 8%-os növekedésének tükrében. A magyar biztosítási piac koncentrációja egyre inkább oldódik, hiszen 2000 óta az első öt társaság összesen 9%-ot veszített piaci részesedéséből, így mára együttes súlyuk csak 75%-ot tesz ki a 2000. évi 84% helyett. A Mabisz statisztikáiban szereplő 28 biztosító egyharmada negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés