Előfizetői tartalom

2.5 miliárdos profit a Cetelemnél

Portfolio
Az első félévben a Magyar Cetelem Bank Rt. összes kihelyezése meghaladta a 18.2 milliárd Ft-ot, ami a tavalyi félévinél 11%-kal több és megfelel a tervezettnek. Ezen belül az áruhitelezés a tavalyi szintet érte el, míg a hitelkártyával bonyolított tranzakciók értéke 21%-kal emelkedett, az Aura hitelkártya forgalma így elérte a teljes kihelyezés harmadát. A személyi kölcsön forgalom 27%-kal nőtt, elsősorban a lakásfelújítási hitelek felfutásának következtében.

A félév végén a Bank élő hitelügyleteinek száma meghaladta az 550 ezret, a teljes kintlévősége az 51.5 milliárd Ft-ot, míg a mérleg főösszege 53.7 milliárd Ft-ot tett ki. Az adózás előtti eredmény 2.5 milliárd Ft, amely 10%-kal magasabb a tervezettnél A Bank saját tőkéje az első félév végén 5.7 milliárd Ft volt, fizetőképességi mutatója 9.3%.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés