Előfizetői tartalom

OTP: Újabb remek eredmény, felfelé módosított eredmény prognózis (6)

Portfolio
Az OTP Bank a második negyedévben az elemzői várakozások felső határát súroló, 32 mrd Ft-os negyedéves profitot ért el. Az eredmény kedvező alakulásához az erősen kitágult kamatmarzs következtében megnőtt nettó kamatbevétel és a leányvállalatok, különösen a Jelzálogbank és a bolgár DSK Csoport remek teljesítménye járultak hozzá elsősorban. Az első féléves tendenciák alapján az OTP több mint 15%-kal felfelé módosította tervezett konszolidált adózás előtti eredményét (123 mrd Ft-ról 140-145 mrd Ft-ra), mely mintegy 3-5%-kal haladja meg a féléves eredmény publikálása előtti elemzői konszenzusunkat.

A féléves gyorsjelentés után az elemzők várhatóan újból eredmény várakozásuk felfelé korrigálására fognak kényszerülni (a bank a terveit hagyományosan felülteljesíti, így az elemzői eredmény előrejelzések legalább 5-10%-os felfelé korrekciója várható), mely tovább emelheti a bank részvényének árfolyamát az elkövetkező időkben. Összefoglaló. A növekedés motorja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés