Előfizetői tartalom

ÁÉB: rejtélyesen (?) magas nyereség...

Portfolio
Hogyan tudta az ÁÉB több mint 30%-kal 10 mrd Ft fölé tornázni az idei első féléves nettó eredményét akkor, amikor ügyfelekkel szembeni követelései az egy évvel korábbi értékhez képest több mint 30%-kal csökkentek, és mérlegfőösszege is közel 8%-kal 250 mrd Ft-ra zsugorodott? Az ÁÉB féléves gyorsjelentése a számok bemutatásán túl szöveges magyarázattal már nem szolgált, így a fenti kérdésre a a bank speciális ügyfélkörére hivatkozó hagyományos válasz maradhat csupán.

Érdekes, hogy miközben a kamatozó eszközök állománya körülbelül 20%-kal csökkent az előző félévi értékhez képest, a bank kapott bevételei 75%-kal emelkedtek, s a nettó kamatbevétel növekedése is 63%-os. Ha valaki esetleg úgy gondolja, hogy az ÁÉB a csökkenő hitelállomány melletti magas kamatbevételt a hitelportfóliója kockázatosságának növelésével érte el, azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés