Előfizetői tartalom

Kedvező Moody's vélemény az MKB-ről

Portfolio
A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet stabilról pozitívra javította az MKB pénzügyi erejére jelenleg érvényben lévő C- minősítését. A bank hosszú/rövid lejáratú kötelezettségeire fennálló A2/P-1 minősítéseit - melyeket erősít a többségi tulajdonos Bayerische Landesbank (Aaa/P-1/D+) támogatása - változatlanul hagyta.

A minősítő a kilátások változását a következő tényezőkkel indokolta: - Az MKB a szervezeti és működési folyamatok racionalizálásában olyan mértékű előrehaladást mutatott fel, melyek megalapozzák, hogy a leghatékonyabb magyarországi bankká válhasson, és ez középtávon további pénzügyi előnyöket jelent a Bank számára. Ugyanakkor, jelenleg komoly mértékű számítástechnikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés