Előfizetői tartalom

Brüsszel vizsgálja a Postabank privatizációt

Portfolio
Az Európai Bizottság áttanulmányozza a Postabank privatizációs szerződését. A minden nagy tranzakciót követő rutineljárás keretében azt szeretnék megtudni, hogy a privatizáció kapcsán kap vagy kaphat-e burkolt állami támogatást a vevő Erste Bank- írja a Magyar Hírlap. Brüsszel főleg a szerződésbe épített állami garanciákat tekinti át, ezek lehetnek ugyanis a vélt vagy valós támogatás forrásai.

Tilman Lüder, az unió versenyügyekben illetékes szóvivője az MH-nak elmondta, formális vizsgálatról nincsen szó. Feltettek néhány kérdést a privatizációval kapcsolatban, de még nem látják teljesen tisztán a helyzetet. Az eljárás még abban a szakaszban van, amelyben eldől, hogy egyáltalán sor kerül-e formális vizsgálat indítására. Az eset nem különleges az Erste...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés