Előfizetői tartalom

A régió legnagyobb bankjai

Portfolio
A lakossági üzletág egyre fontosabb lesz. A fő hajtóerőt a nemzetközi bankok képviselik. Osztrák bankok piaci részesedése a legnagyobb. A régió legjelentősebb nemzetközi pénzügyi intézményei a KBC, az Erste, az Unicredito, a HVB és a Raiffeisen. A legátfogóbb fiókhálózattal a Raiffeisen, a HVB, az ING, a Citigroup és az ÖVAG rendelkezik.

A Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) és a Raiffeisen Centrobank AG elemzői által készített tanulmány szerint a bankpiac Közép-Kelet-Európa* (KKE) húsz országában továbbra is dinamikusan növekszik. A 2002-ben tapasztalt 3,5%-os növekedést követően, 2003-ban a mérlegfőösszeg 10,1%-kal, 572 milliárd euróra nőtt. Míg 2002-ben a visszafogott növekedés fő oka a Lengyelországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés