Előfizetői tartalom

Bokros Lajos a BÉT felvásárlásáról

Portfolio
Bokros Lajos, a Világbank igazgatója, volt pénzügyminiszter és BÉT elnök a Népszabadság hétvégi számában megjelent interjújában tőle megszokott módon síkra szállt az átfogó államháztartási reform, az adórendszer, az oktatási, egészségügyi és munkaerő-piaci reform és a költségvetés kiadási oldala szerkezetének megváltoztatása mellett. A makrogazdasági struktúra átalakítás szükségessége mellett (melyről a szakember véleményét már korábbi megnyilatkozásai alapján jól ismerhetjük, s mellyel a közgazdász szakma túlnyomó része egyet is ért) az interjúban Bokros elmondta véleményét a BÉT-ben lezajlott tulajdonos váltásról is.

A tőzsde életében fontos többségi szakmai tulajdonos csoport megjelenését - mely a tömegmédiában nem kevéssé szimplifikálva "osztrák hatalomátvétel"-ként "csapódott le" - Bokros Lajos örömteli eseményként értékelte. Bokros szerint ugyanis az elzárkózás, a függetlenségi harc nem vezet sehova, mert a versenytársak lekaszálnak bennünket. A szakember szerint önálló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés