Előfizetői tartalom

Mit csinálnak a nagyok? - Rántsuk le a leplet a külföldi intézményi befektetőkről!

Portfolio
Ez a cikk azért készült, hogy lerántsa a leplet a magyar befektetők előtt oly megfoghatatlannak tűnő külföldi intézményi befektetőkről. Tudjuk - ők adják a magyar tőzsde forgalmának 70-80%-át és ők határozzák meg az árak mozgását (kivétel az egy két "sztár" papírét). Ez sajnos így van, mivel pl. a magyar befektetők (nyugdíjalapok, magánbefektetők) nem igazán hajlandók a magyar részvényekbe invesztálni.

az ismeretlen nagybefektetők. Ezekkel az alapokkal és az alapok kezelőivel még az az egy két magyar bróker sem nagyon találkozik, aki a magyar tőzsde forgalmának meghatározó részét tradeli, hiszen ők is csak egy londoni bróker megbízását teljesítik. A londoni ház ügyfele az alap és a magyar brókert, mint diszkont brókert használja a megbízás teljesítésére vagy a GDR forgalmát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés