Előfizetői tartalom

Euró alapon a közraktári hitelek

Portfolio
A várhatóan 5 millió tonnát meghaladó (5.5 mt) búzatermés ismeretében új finanszírozási konstrukcióval jelent meg a piacon közösen a Raiffeisen Bank és a Hungária Közraktározási Rt. A konstrukció a korábbi közraktárjegyes finanszírozásoktól a magasabb hitelösszegben és a deviza alapban tér el. Az eljárás eredményeképpen a termelők a közraktárakban elhelyezett búzájuk után azonnal hozzájuthatnak az EU által novembertől kínált intervenciós árhoz.

Hanczné Mester Éva ügyvezető igazgató szerint, az új konstrukció keretében a Raiffeisen mintegy 1 millió tonna búzára akar hitelt nyújtani, a hitelösszeg az intervenciós ár (101.31 EUR) 100%-a. A finanszírozás költsége kezelési díjakkal együtt 5% alatt marad minden adóscsoport esetében. A kamat EURIBOR-hoz kötött, a hitel legfeljebb 2005. április 30-ig állhat fenn. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés