Előfizetői tartalom

Inter-Európa Bank: kiváló Q1 eredmény - de mi lesz az árfolyammal?

Portfolio
Remek ütemben vásárolta meg tavaly kora tavasszal a főtulajdonos San Paolo IMI az Inter-Európa Bank részvényeinek túlnyomó részét. Az azóta eltelt időben a bank eredményessége és hatékonysága látványosan javult, a kisbanknak sikerült meglovagolnia a bankszektor kedvező trendjeit. Nem volt ez másként az idei év első negyedében sem.

Az IEB első negyedéves adózótt eredményét 37%-kal növelte a tavalyi év hasonló időszakához képest. A növekedés oka a nettó kamatbevétel 33%-os növekedése volt, mely a felfutó lakossági hitelállománynak, elsősorban a tavalyi lakáshitel boom-nak volt köszönhető. A bank díj- és jutalékbevételeinek növekedési üteme mindössze 10%-os volt, mely megítélésünk szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés