Előfizetői tartalom

FHB: a vártnak megfelelően dübörög a profit (3)

Portfolio
Eltalálták az elemzők. Az FHB ma publikált eredményre pontosan megfelel a portfolio.hu által számított elemzői konszenzus értékének. A jelzálogbank 1,517 millió forintos adózás után eredményről (MSZSZ) számolt be, amely amellett, hogy több mint háromszorosa a bázisidőszaki értéknek, magasabb az éves terv időarányos részénél. Jó kis bank ez az FHB... Az IFRS szerinti eredmény 1,492 millió forint lett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elemzők többsége az IFRS eredményre ad becslést.

A bank mérlegfőösszege 337 milliárd forintra nőtt, amely több mint kétszerese a bázisidőszaki értéknek. A 2003-as gyorsjelentés szerint 2003. év végén a bank mérlegfőösszege 310 milliárd forint volt. A bank ROAA-ja (átlagos eszközarányos megtérülés) 1.9%-ra emelkedett, miközben a ROAE 45.9% lett. A ROAE értéke kiemelkedő saját tőkére vetített eredményességre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés