FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Az európai bankoknak nem könnyű a kontinentális terjeszkedés

Portfolio
A legtöbb európai ügyfél elégedett saját országa bankrendszerével, szívesebben veszi igénybe a hazai bankok szolgáltatásait, mint a külföldiekét, és nem örülne pán-európai szuperbankok kialakulásának. Ugyanakkor mindez nem jelenti azt, hogy eleve elzárkóznának külföldi bankok szolgáltatásainak használatától, állapítja meg egy, a KPMG számára készített felmérés. A kutatók szerint az európai bankoknak még sok feladattal kell megbirkózniuk, ha élvezni akarják azokat az előnyöket, amelyeket a tervezett egységes európai pénzpiac kínál, és amelynek kereteit az Európai Unió 2005-re rögzíteni kívánja.

Határokon át . A Banking beyond borders: will European consumers buy it? című felmérést a YouGov piackutató végezte a KPMG megbízásából, több mint 2300 banki ügyfél megkérdezésével. Tíz európai országban kérdezték az ügyfeleket arról, mennyire elégedettek a jelenlegi banki szolgáltatásokkal, és miként vélekednek a bankok nemzetközi terjeszkedéséről. Határokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés