Előfizetői tartalom

Erste az OTP-ről: Pozitív vélemény, de változatlanul 3 ezer Ft alatti célárfolyam

Portfolio
Grzegorz Zawada, az Erste bankelemzője az OTP 4. negyedéves gyorsjelentése kapcsán írt elemzésében pozitívan vélekedett az OTP bevétel és eredmény kilátásairól, mivel a lengyel elemző még a tényadatoknál is alacsonyabb eredményre számított előzetesen. Mindezek fényében a közeljövőben Zawada felfelé fogja korrigálni az OTP-től várt bevétel és eredmény számait, ennek ellenére a Zawada OTP célárfolyama csupán 2,945 Ft, melynek alapján tartásra javasolja az OTP részvényét.

Zawada a jelzálog hitelekbe beépített kamatmarzsok mellett 2004-ben a kedvezőbb fx eredményt és a létszám csökkentés nyomán lehetővé váló költségcsökkentést tartja az eredmény növekedés várható motorjának. Az Erste szakértője a romániai akvizíciót üdvözölte, ugyanakkor óvatosságát fejezte ki amiatt, hogy jut-e az OTP vezetősége részéről elegendő management...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés