Előfizetői tartalom

K&H 2003-as eredmény: remek üzleti teljesítmény, sokmilliárdos Equities-céltartalékképzés; miért csökkent a nettó jutalékbevétel?

Portfolio
A K&H Bank ma juttatta el szerkesztőségünkhöz a 2003. évi eredményét ismertető gyorsjelentését. A második legnagyobb hazai bank hitelállományának közel 30%-os növelése révén mérlegfőösszegét kifejezetten dinamikus ütemben, több mint 17%-kal növelte, melynek révén kamatbevételei is növekedtek. A bank szigorú költségkontrollja révén üzemi szinten az eredmény növekedése impozáns mértékű, 29%-os, és meghaladja a 22 mrd Ft-os szintet is. Az adózás előtti eredményt azonban negatívan érintette, hogy a bank az Equities ügy nyomán 8.6 mrd Ft céltartalékot volt kénytelen képezni, mely az adózott eredmény mértékét 8.8 mrd Ft-ra csökkentette, mely 22%-kal elmarad a tavalyi szint mögött.

A K&H Bank üzletmenete a bankrendszer egészéhez hasonlóan kedvezően alakult a tavalyi évben. A hitelállomány látványos megugrása vélhetően kapcsolódik a lakáshitel állomány megnövekedéséhez, de a vállalati szektor is jól teljesíthetett a bankon belül. Érdekes azonban, hogy a bank nettó jutalékbevételei a tavalyi évhez képest 3%-kal csökkentek. Banki hivatalos kommentár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés