Előfizetői tartalom

Komoly remény: új blue chip születhet - BÁT-BÉT-KELER egyesülés után

Portfolio
140 évvel ezelőtt alapították a Budapesti Árú és Értéktőzsdét. Az ezen alkalomból rendezett konferencián az elhangzott előadások többségének fókuszában a jelenleg önálló tevékenységet folytató BÉT és BÁT egyesülése, majd a KELER Rt. integrálása állt. Egyes vélemények szerint, amennyiben az említett három pénzügyi szereplő egy szervezetbe tömörül, akkor egy olyan súlyú társaság lehet a pénzügyi szolgáltató piacon, melynek saját részvényeit is érdemes lehet bevezetni a tőzsdére - írja a Napi. Optimista megközelítésben egy új blue chip születhet.

Bár egy relatív új keletű eszme a két tőzsde egyesülése, az érintettek között nagyon hamar konszenzus alakult ki a kérdést illetően. A BÁT és a BÉT részéről is olyan a fúziót támogató nyilatkozatok hangoztak el. A BÁT elnöke, Török Sándor szerint az alábbi előnyök realizálhatók az egyesülésen keresztül: -költségcsökkentés -közös kereskedési platform...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés