Előfizetői tartalom

Egy, aki (majdnem) mindent vitt - hazai brókercégek más megközelítésben

Portfolio
Tegnap jelentette meg a BÉT a végleges tavalyi brókercég ranglistát. A számok elemzéséből azonban valami kimaradt. Vajon mely brókercég profitált leginkább a 22.2%-os piacbővülésből? Létezik az, hogy a bővülés több mint 50%-a egy piaci szereplőnél csapódjon le? Úgy tűnik, hogy igen: 2003 igazi nyertese a Cashline a statisztikák szerint. Írásunk végén bemutatjuk, hogy az egyes brókercégeknél mekkora az átlagos kötésnagyság.

A nyertes. 2003-ban 22.2%-kal bővült a hazai részvényforgalom. Érdekesnek tartottuk megvizsgálni, hogy ezen 22.2%-os, 671 mrd Ft-os bővülésből az egyes brókercégek hogyan részesültek. Az eredmény meglepő. Saját forgalmának több mint megháromszorozásával a Cashline a 22.2%-os növekedésből 12.4%-ot hasított ki. A Cashline abszolút értékben mért részvényforgalma 376.7...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés