Előfizetői tartalom

OTP Bank az Albán Takarékpénztár privatizációjáról - az OTP döntött úgy, hogy nem vásárolja meg az ATP-t!

Portfolio
Az OTP Bank 2003. december 17-én időben és a formai követelményeknek megfelelően kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be az Albán Takarékpénztár (ATP) 100 százalékos állami tulajdonú részvénycsomagjának megvásárlására. A legnagyobb magyarországi hitelintézet albániai bankvásárlási szándékát az albán gazdaság, illetve a bankszektor kedvező növekedési kilátásait tükröző elemzések alapozták meg, melyeket az OTP Bank vezetése továbbra is mértékadónak tekint.

A tenderben való részvétel feltétele volt az, hogy az eladó által meghatározott részvény-adásvételi szerződéstől eltérő feltételeket kérni nem lehet. Ezt az OTP Bank vezetése nem fogadta el, hiszen a feltételek számos ponton piacidegen, a nemzetközi üzleti és jogi normáktól eltérő elemeket rögzítettek, amelyek az OTP Bank számára komoly, nem számszerűsíthető, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés