Előfizetői tartalom

OTP Bank: Elképesztő mértékű eredmény növekedés a 3. negyedévben (4)

Portfolio
Az OTP Bank harmadik negyedéves gyorsjelentésének olvasása nem könnyű olvasmány. A bank terjeszkedésével és tevékenysége egyre diverzifikáltabbá válásával várhatóan egyre kevésbé lesz az, a lényeg azonban úgy tűnik soha nem változik: a nettó profit negyedévről negyedévre döbbenetes mértékben, az elemzői várakozásokat rendre felül teljesítve nő. Ezúttal, ha lehet sikerült a legnagyobb hazai banknak még egy-két lapáttal rátenni az így is dübörgő profit növekedésre: a bank 3. negyedéves nettó eredménye 28.3 mrd Ft lett (!!!), 14.3%-kal felülmúlva a konszenzusos elemzői eredmény várakozást és közel 1 mrd Ft-tal a legoptimistább szakértői becslést. A negyedév/negyedév eredmény növekedési ütem 80% feletti, ami az elmúlt több mint 5 év legmagasabb növekedési üteme. Teszi ezt az OTP Bank az abszolút számok tekintetében is döbbenetes méretek mellett (elég ha abba gondolunk bele, hogy az OTP Banknak nevezett "pénzgyár" a 3. negyedévben minden munkanapon 430 m Ft nettó profitot termelt...) - a negyedév végére a bank mérlegfőösszege átlépte a 3 ezer mrd Ft-os határt is. Mi áll az OTP Bank kiváló harmadik negyedéves eredményének hátterében? Milyen tényezők biztosíthatják a további dinamikus eredménybővülést, s melyek gátolhatják a jövőben azt? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre kíséreljük meg a válaszadást.

Összefoglaló. Először is egy mondat erejéig kénytelenek vagyunk "hamut szórni a fejünkre" amiatt, hogy a nyári 2. negyedéves gyorsjelentést követően azt írtuk, hogy egyhamar ilyen eredmény növekedési ütemet nem fog produkálni az OTP Bank (akkor 60% feletti negyedéves eredménybővülésről beszélhettünk...).1. A nyári hónapokban úgy véltük, hogy a lakosság előrehozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés