Előfizetői tartalom

HVB Bank: "Védetté kell tenni a BÉT-et egy esetleges ellenséges felvásárlással szemben..."

Portfolio
A HVB Bank a 2004. január 1-jén teljesen a bankba olvadó brókercégen, a CA IB Értékpapír Rt.-n keresztül megvásárolta a Postabank Értékpapír Rt.-től annak teljes részesedését a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT). A tranzakció részeként 134.813 darab BÉT részvény, vagyis 2.58%-nyi tulajdonrész vándorolt át az osztrák érdekeltségű pénzintézet kezébe, mely mostantól kezdve összesen 7.05%-os részesedést tudhat magáénak.

A HVB Bank ezzel a börze 5. legnagyobb részvényesévé lépett elő, mely a BÉT banki tulajdonosainak ranglistáján az első helyet jelenti. Dr. Matthias Kunsch, a HVB Bank vezérigazgatója a következőkkel magyarázta a tranzakció hátterét: "A Bank Austria Creditanstalt magyarországi leányvállalatai a tőzsde kapujának újranyitása óta mindvégig a piac legaktívabb szereplői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés