Előfizetői tartalom

Csatlakozott a PSZÁF az IOSCO-hoz

Portfolio
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a közép-kelet-európai régióból az elsők között csatlakozhatott az értékpapír piacokat szabályozó és felügyelő hatóságok első globális, az információcserére és együttműködésre vonatkozó megállapodásához. Ezt az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezetének (IOSCO) október 14-17. között Szöulban tartott konferenciáján hozták nyilvánosságra. A megállapodást eddig összesen 24 ország - így az Európai Unió 7 tagállama, köztük Franciaország, Németország és Nagy-Britannia, régiónkból hazánkon kívül pedig Lengyelország, illetve Litvánia - társhatóságai írták alá.

A PSZÁF felvételi kérelmét 2003. júliusában fogadta el az IOSCO. A döntést több hónapig tartó vizsgálódás, a szigorú normáknak való megfelelés ellenőrzése előzte meg. A csatlakozás feltétele ugyanis az, hogy az adott felügyelet országának szabályozási rendszere lehetővé tegye az információk beszerzését és megosztását a külföldi társhatóságok számára (utóbbiak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés