Előfizetői tartalom

Növekvő kereskedési aktivitás, csökkenő brókerdíjak - éljen a day-trading

Portfolio
Számos amerikai befektetési bank a kereskedési aktivitás határozott növekedéséről számolt be az elmúlt hónapokban. A day-tradernek minősített ügyfelek tranzakciói 15-30%-kal emelkedtek az idei évben 2002-höz viszonyítva. Bár a 2000-es csúcstól (a buborék kipattanása előtti szinttől) még igen távol van a piac a kereskedési aktivitást illetően, azonban a brókercégek között hatalmas verseny indult a legnagyobb bevételt generáló ügyfélkör elhódításáért csökkenő brókerdíjakon keresztül. A JP Morgan diszkont bróker üzletágánál már 5 USD fix díjért is meg lehet kötni egy tranzakciót - derül ki a WSJ összeállításából.

Az amerikai brókercégek az ügyfeleknek kínált kedvezményes díjtételeket nem közvetlenül napon belüli kereskedéshez kötik, hanem egy adott időszak év/negyedév alatt lebonyolított tranzakciók számához. A legkedvezőbb tranzakciós díjak 120, esetenként 240 egy év alatt megkötött ügyletnél kezdődnek. Tekintettel arra, hogy a Nasdaq több mint 60%-ot emelkedett a tavalyi mélypontjához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés