Előfizetői tartalom

Nem sértett jogszabályt az ÁPV a Postabank privatizációjával - cáfolja a PM a Magyar Nemzet vádját

Portfolio
A Magyar Nemzet hétvégi számának írása szerint nem volt törvényes a Postabank privatizációja, mert a Tpt. szerint "nyilvános részvénytársaságban csak nyilvános ajánlattétellel lehet döntő befolyást szerezni". A Pénzügyminisztérium még szombaton kiadta közleményét a cikkel kapcsolatban, melyben a PM leszögezi, hogy a tranzakciót lebonyolító ÁPV Rt. a törvényes játékszabályokat maradéktalanul betartva járt el, az ügyletet többször is egyeztetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével.

A PM álláspontja szerint a Magyar Nemzet szombati számában megjelent állítás a Postabank esetében nem teljes és félrevezető. A tőkepiacról szóló törvényből citált paragrafus ugyanis tartalmaz kivételeket az előzetes nyilvános ajánlattételi kötelezettség alól. A kivételek egyike (a jogszabály 68. § (2) c pontja) "az állami vagyonkezelő szervezet által lefolytatott, törvényben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés