Előfizetői tartalom

Csütörtökön Postabank eredmény - ki lesz a győztes?

Portfolio
Csütörtökön hirdet eredményt az ÁPV Rt. a Postabank privatizációs tenderében. Az utolsó állami kézben maradt középbankért 3 pályázó fut versenyt. A legnagyobb esélyesnek az Erste tűnik, ugyanakkor nem szabad el felejtkezni az első pályázati körben a versenytársát felülígérő HVB/BA-CA- ról, illetve az alacsonyabb költési kedvét beruházásokkal ellensúlyozni kívánó General Electric/ Budapest Bankról sem.

Az első körben az ajánlatok csúcsa 67 milliárd forint volt (HVB), így könnyen előfordulhat, hogy a Postabank vételára 70-80 milliárd forint közé kerül. A GE valószínűleg nem száll be az árversenybe, ugyanakkor kérdéses, hogy az utolsó pillanatokban milyen finomhangolást végez a Magyarországon jelentős befektetésekkel rendelkező multinacionális társaság. A kialakuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés