Előfizetői tartalom

Operatív Lízing

Portfolio
Operatív lízingnek nevezzük azt az ügylettípust, amikor a Lízingbeadó a Lízingbevevő igényeinek megfelelő, saját tulajdonában lévő eszközeit a Lízingbevevőnek díjfizetés ellenében határozott idejű használatra átengedi oly módon, hogy az eszközzel történő haszonszerzés a futamidő alatt a Lízingbevevőt illeti meg, illetve a lízingtárgy üzemeltetésével járó teendők és költségek őt terhelik. A futamidő lejártával az eszközök tulajdonjoga továbbra is a Lízingbeadónál marad, azaz a Lízingbevevő a lízingtárgyat köteles visszaadni. A lízingtárgy újrahasznosításáról a Lízingbeadó gondoskodik, ezért gyakori, hogy a Lízingbeadó a lízingtárgy fenntartásának egyes költségeit és kockázatait átvállalja a Lízingbevevőtől (pl.: flottamenedzsment esetén).

Mit jelent az ÁFA tartalom operatív lízing esetén? Operatív lízing esetén a havi lízingdíjat a Lízingbeadó 25% ÁFA-val növelve számlázza ki (szolgáltatás áfája). A lízingdíj ÁFA-ját a cégek minden havi lízingdíj után, személy- és tehergépjárművek esetén egyaránt visszaigényelhetik. (2003 december 31-ig) Ne tévesszük azonban össze a lízingdíj ÁFA-ját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés