Előfizetői tartalom

Szász Károly: érintett a K&H ügyben a kormányfő és a pénzügyminiszter

Portfolio
Szász Károly, a PSZÁF elnöke nagyinterjút adott a Népszabadság mai számában. A beszélgetésben szó volt mind a PSZÁF elnökét ért fizikai és pozíciójában ért támadásokról, leváltására irányuló törekvésekről, mind pedig a K&H pénzmosási ügyéről. A beszélgetés esszenciája az, hogy a PSZÁF a múltban is a jogszabályoknak megfelelően járt el, így a Keller-féle jelentés vádjai rágalmak, a K&H Equities-ben elkövetett csalásokat időben korábban a Felügyelet munkája jellegénél fogva nem deríthette fel, Szász megveretése nem a rendőrség által nemrég elmondott elütéses verzió szerint történt, az elnök leváltását szorgalmazó kormányzati törekvések pedig nélkülözik a megfelelő alapot.

Szász Károly fenti állításai eddig is ismertek voltak, a hangnem kis keményedését jelzi ugyanakkor, hogy a PSZÁF elnöke a riportban azt állította, hogy Medgyessy Péter az IEB elnökeként, és László Csaba a K&H Bank akkori vezetőjeként érintettek az ügyben, ezért etikai és jogi szempontból is aggályosnak tartja a PM vizsgálatát a PSZÁF ellen (az érintettség ugyanakkor Szász...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés