Előfizetői tartalom

OTP Bank: újabb rekord negyedév, de mi lesz ezután? (részletekkel bővítve)

Portfolio
Nehéz már újat kitalálni az OTP Bank negyedéves eredményének minõsítésére. Az elsõ negyedéves eredmények publikálása után a 20 mrd Ft feletti negyedéves eredmény láttán gyanítottuk, hogy többeknek leesik az álla. Akkor úgy sejtettük, hogy az eredmény kicsit a bolgár döntéshozóknak is szól, hiszen aznap hozott döntést a DSK privatizációról a bolgár kormány. Ilyen előzmények után szinte hihetetlen, de az OTP-nek az elsõ negyedéves fantasztikus eredményét is sikerült megfejelnie a második negyedévben: a bank MSZSZ szerinti eredménye 20.5 mrd Ft lett, míg IAS szerinti negyedéves eredménye 22.2 mrd Ft, mely 16.0%-kal haladja meg az elemzõi konszenzusos várakozást és közel 1 mrd Ft-tal a legoptimistább elemzõi becslést is. Üröm az örömben, hogy megítélésünk szerint hasonló rekord negyedéves eredményt az OTP egy ideig a jövõben nem fog elérni a kedvezõtlenebbé forduló piaci és szabályozási környezetnek "köszönhetõen".

Összefoglalás. Az OTP Bank magyar tõzsdei vállalatok és bankok között egyaránt párját ritkítóan magas, második negyedévi, negyedéves szinten 60% feletti eredménynövekedési üteme annak volt köszönhetõ elsõsorban, hogy a bank nettó kamatbevétele a korábbi idõk stagnálása után rendkívül dinamikusan, közel 40%-kal tudott bõvülni. Ehhez kapcsolódott az elsõsorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés