Előfizetői tartalom

Szárnyaló IEB eredmény

Portfolio
Egyre inkább bebizonyosodik, hogy jó időben tette nyilvános vételi ajánlatát kora tavasszal az IEB közkézen lévő részvényeire a San Paolo IMI Internazionale. A még egyelőre tőzsdén lévő kisbank eredménye szinte szárnyakat kapott az idei évben. A hatékonyság és eredményesség javulása mellett külön jó hír a maradék részvényesek számára, hogy hosszú idők pangása után a mérlegfőösszeg is számottevő mértékben tudott növekedni az idei évben. Ha az IEB így folytatja továbbra is, rövidesen átlépheti végre a 200 mrd Ft-os mérlegfőösszeg határt.

Az IEB első félévi konszolidált adózott eredménye 865 m Ft lett, mely 84%-kal haladja meg az előző év eredményét. A jelentős eredménybővülés oka az, hogy a felfutó hitelállománynak köszönhetően a bank jelentősen tudta növelni kamatbevételeit, miközben sikerült jutalékbevételeit és pénzügyi eredményeit is bővítenie a költségek szigorú kontrollja mellett. A vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés