Előfizetői tartalom

Nem érintett az IEB a K&H ügyben

Portfolio
A Kulcsár sztori legújabb epizódját a Magyar Nemzet szombati számában olvashattuk, mely szerint az Inter-Európa Bank Rt. egyik fiókjában tavaly júliustól vették fel külföldi magánszemélyek azt a 4-6 mrd forintot, amelyet a Montrade Ltd. utalt át, s amely a K&H Equitiesnél történt pénzügyi manipulációkból származott. Az IEB közleménye hangsúlyozza, hogy a bank az érvényes előírásokat maradéktalanul betartja, és csak az elmúlt félévben több száz esetben tett bejelentést pénzmosás gyanús tranzakcióról a megfelelő rendőri szervek felé.

Nincs könnyű helyzetben a tőzsdén is forgó bank vezetése, mivel egy olyan ügytől kell elhatárolódniuk, amelyhez a jelek szerint semmi közük, s mindezt úgy kell megtenni, hogy a banktitokra vonatkozó szigorú szabályoknak is megfeleljenek. Egy banknak nincs rálátása arra, hogy bármely ügyfele milyen szándékból nyit nála számlát, s arra a számlára honnan utalnak pénzt. Ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés