Előfizetői tartalom

Befektetési bankok: meddig tart a kötvényesek aranykora?

Portfolio
Változatlanul dúl a kötvény-láz a fejlett tőke piacokon. Miközben a kamatok (és a hozamok) már történelmi mélyponton vannak, változatlanul extenzív bővítést hajtanak végre a kötvény területen foglalkoztatott alkalmazottak körében. A Societe General a WSJ értesülései szerint 100 új alkalmazottat kíván felvenni kötvényes területre Párizsban, Londonban és New Yorkban. Az HSBC és az ABN Amro is jelentős bővítéseket hajt végre.

Míg egyesek immár későinek tartják a kötvény front erősítését, addig az érintett befektetési bankok úgy vélik, hogy a tartósan alacsony kamatszint megfelelő keresletet fog generálni új kötvénykibocsátásokra, hiszen a vállalatok kedvező refinanszírozási kondíciókkal szembesülnek. (Igaz a hozamcsökkenésből származó árfolyamnyereség a befektetői oldalon immár csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés