Előfizetői tartalom

A tőzsdefúzió hatásai

Portfolio
140 alkalmazottjától válik meg a svéd tőzsdét üzemeltető OM AB a finn tőzsdével történő egyesülés következtében. További 120 munkahely bizonyos üzletágak értékesítése és tanácsadói szerződések felmondása révén fog megszűnni. A svéd tőzsde elsődleges célja az átszervezéssel, hogy 63 m EUR költségmegtakarítást érjen el éves szinten és 2004 első negyedévétől minden divíziója nyereségesen működjön.

Az OM AB 1,600 alkalmazottat foglalkoztat, a tőzsdét üzemeltető társaság helyzete a 2000-ben a technológiai és telekom részvények gyökeres átértékelődésével változott meg negatívan. A társaság a visszaesett befektetői érdeklődés hatására azonban nem csak a technológiai papírok kereskedését kénytelen átszervezni, hanem az energia szekció üzemeltetését is. Az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés