Előfizetői tartalom

Optimista a Deutsche Bank

Portfolio
Josef Ackermann vezérigazgató az elmúlt időszakok jelentős veszteségei ellenére optimista jövőképet vázolt a részvényesek számára a tegnapi közgyűlésen. Megítélése szerint kifejezetten jó eredményeket ért el Európa legnagyobb bankja áprilisban és májusban is (az első negyedéves veszteséget a leírások és nem az alaptevékenység okozták). A menedzsment elsődleges céljai között szerepel a költségcsökkentés folytatása.

Ackermann szerint jelenleg nem tervez jelentősebb akvizíciót a bank, ugyanakkor kisebb, értékteremtő tranzakciók nem zárhatók ki. A banknak jelenleg elsősorban az organikus növekedésre kell összpontosítania, melyet a vállalati és a private banking üzletág szorosabb együttműködése révén lehet megteremteni. A Deutsche Bank éves működési költségei 19.4 mrd euróra rugnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés