Előfizetői tartalom

PSZÁF bírság a K&H Banknak

Portfolio
A PSZÁF 2003. január 20. és 31. napja között átfogó helyszíni ellenőrzést folytatott a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt.-nél. Az ellenőrzés nyomán a Felügyelet kiderítette, hogy az egyik alap letétkezelése során a letétkezelő K&H Bank törvénysértést követett el, melyért a Felügylet a bankot 500 ezer Ft bírsággal sújtotta. Az eset részletei:

A befektetési szabályok betartásának ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy 2002. december 13. napján a Futura Pénzpiaci Alap portfóliójában a D030416 diszkont kincstárjegyeknek az alap saját tőkéjére vetített összértéke 49 %-ra növekedett. A Tpt. 268. § (4) bekezdése értelmében azonban az állampapírok saját tőkére vetített összértéke nem haladhatja meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés