Előfizetői tartalom

Hatalmas eredménybővülés az IEB-nél

Portfolio
Az Inter-Európa Bank adózott eredménye az idei első negyedévben 55%-kal haladta meg a tavalyi év első negydéves eredményének szintjét. A jelentős bővülés oka elsősorban az volt, hogy a bank lakossági hitelállományának növelése révén bővíteni tudta kamatbevételeit, sikerült eredményesen kihasználni az év eleji volatilis pénz- és állampapírpiaci időszakot és nem utolsósorban a banknak a brókercége integrálása nyomán a tavalyi év első negyedében még jelentős olyan egyszeri jellegű költségei merültek fel, melyek az idei év első negyedéves eredményét már nem terhelték.

Úgy tűnik, az IEB esetében is igaz az, hogy sikeres nyilvános vételi ajánlat után megtáltosodik az eredménytermelő képessége a szóban forgó társaságnak. A kisbank esetében a pozitív fejlemények várhatóak voltak, s a főtulajdonos okosan adott egyébként korrekt ajánlatot még a tavalyi év utáni eredmény osztalékának kifizetése és a valóban remek első negyedéves idei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés