Előfizetői tartalom

OTP Bank: a legmerészebb várakozásokat is felülmúló eredmény! (2)

Portfolio
Valószínűleg azoknak is, akik negyedévről negyedévre szorosan nyomon követik az OTP Bank eredményének alakulását, a legnagyobb magyar bank első negyedéves eredményét meglátva leesik az álla: az OTP nettó eredménye az év első három hónapjában több mint 20 mrd Ft (!!) lett a Magyar Számviteli Szabványok szerint, ami több mint 56%-kal haladja meg az előző év első negyedévének egyébként annak idején szintén tisztességes mértékűnek tartott eredményét. A Nemzetközi Számviteli Szabványok szerinti eredmény 19.0 mrd Ft lett, mely a legoptimistább elemzői várakozást (18.7 mrd Ft) is felülmúlja, a konszenzusos várakozásról nem is beszélve.

Összefoglalás. A mai magyar méretekben (akár a tőzsdét, akár a hazai bankrendszert nézzük) - mind növekedési dinamikájában, mind abszolut számokban - párját ritkító nagyságú eredmény annak köszönhető, hogy az OTP hitelállományát az utóbbi hónapokban jelentősen bővítette (konszolidált szinten a hitelállomány az elmúlt egy évben kétharmadával bővült - köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés