Előfizetői tartalom

PSZÁF: univerzális bank vezetője nem lehet tőzsdei cég vezetője is

Portfolio
A PSZÁF a Magyar Tőkepiac tegnapi számában közzétette jogértelmezését a Tpt. azon paragrafusával kapcsolatban, mely arról szól, hogy befektetési vállalkozás vezető állású személye, üzletkötője és befektetéselemzője, valamint ezek közeli hozzátartozója nem lehet tőzsdére bevezetett értékpapír kibocsátójánál vezető állású személy, ill. hogy ezt a rendelkezést befektetési szolgáltatási tevékenységet végző hitelintézet befektetési szolgáltatási üzletág irányítója, illetve döntésre feljogosított személye esetében is megfelelően alkalmazni kell.

A felügyelet álláspontja szerint a hivatkozott törvényi rendelkezésben meghatározott, döntésre feljogosított személyi körbe minden olyan személy beletartozik, aki a befektetési szolgáltatási tevékenységgel kapcsolatos döntés meghozatalára jogosult, függetlenül attól, hogy a felügyelet felé mint befektetési szolgáltatási üzletág irányítójaként bejelentésre került-e....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés