Előfizetői tartalom

ERSTE: ambíciózus célok, úton a megvalósítás felé

Portfolio
Kisbenedek Péter, az Erste Bank vezérigazgatója múlt hét végi szűkkörű, informális jellegű sajtóbeszélgetést tartott, melyen a Portfolio.hu is jelen volt. A hazai bankpiac egyik legagilisebb szereplőjeként ismert Erste Bank Hungary Rt. közel 50%-os mérlegfőösszeg növekedést tudhat maga mögött a 2002-es évre vonatkozóan. A társaság 1.54 mrd Ft adózás utáni eredményt ért el, mely kb. 10%-os saját tőke arányos megtérülést eredményezett. Bár az eredmény a hazai bankszektort tekintve nem kiemelkedő, de a társaság stratégiájának célja, hogy az igen intenzív növekedés mellett a jövőben a javuló eredményességre is már fokozottabban koncentráljon.

A bank mérlegfőösszege tavaly meghaladta a 400 mrd Ft-t (403.8 mrd ) a 2001-es 272.87 mrd-dal szemben. Ez 47.5%-os bővülésnek felel meg, mely jóval meghaladja a 19%-os magyar átlagot. A bank jelenleg 4%-os piaci részesedéssel bír a teljes piacon, ugyanakkor a kis- és középvállalati szegmensben ennél jelentősebb, 12%-os részarányt sikerült kiszakítani. A konszolidált nettó eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés