Előfizetői tartalom

Elbocsátások a Commerzbanknál

Portfolio
3,100 munkavállalóját kívánja elbocsátani a Commerzbank, amely tavaly az első veszteséges évét produkálta 133 éves történelme során. A 3,100 alkalmazott közül 1,500 a frankfurti központból kerül elküldésre, miközben Németországon kívülről 1,100 munkavállalót érint a leépítés. A befektetési banki üzletág további 500 munkatársától válik meg.

A soron következő elbocsátásokkal 7,400-ra emelkedik az elküldött alkalmazottak száma, a karcsúsítás 2001. októberében kezdődött. A bank tavalyi vesztesége 298 millió euróra rúgott, a nehéz gazdálkodási környezeten még a takarékossági intézkedések sem segítettek. Az elmúlt időszakban több olyan kritika is felmerült, hogy a német bankok versenyképtelenné váltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés