Előfizetői tartalom

Brókercég tulajdonos a SEC élén

Portfolio
Tegnap letette hivatali esküjét a Fehér Házban William Donaldson, az amerikai értékpapír felügyelet, a SEC új elnöke. Az új elnök a komoly szakmai reputációval rendelkező Donaldson, Lufkin & Jenrette befektetési bank alapítója és társtulajdonosa. Ebből adódóan ugyanazon kritikákkal szembesül potenciálisan mint elődje, Havrey Pitt, akit a könyvvizsgálók és a Wall Street cégei felé meglévő kapcsolatai és elkötelezettsége miatt bíráltak. Esküje után Donaldson úgy nyilatkozott, hogy elsődleges feladatának tartja a tiszta piac megteremtését, a befektetők védelmét.

A kormányzat elsődleges prioritásnak tekinti az Enron, Worldcom és egyéb botrányok által megtépázott befektetői bizalom helyreállítását. Ez tükröződik a SEC idei évi költségvetési támogatásának 40%-os emelkedésén is (716 m USD-re). Bush William Donaldson esküjét követően nyilatkozva elmondta; "Donaldson a megfelelő ember, a megfelelő időben (a SEC számára)" A SEC...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés