Előfizetői tartalom

Konzumbank: kkv sikerek hullámán, részletek a privatizációról

Portfolio
Ferenci Tibor, a Konzumbank vezérigazgatója ma délelőtti sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy a bank 15 éves fennállása óta a legegészségesebb helyzetben van. A bank mérlegfőösszege az elmúlt egy évben 36%-kal nőtt, s november végére átlépte a 100 mrd Ft-os határt. A bank hitelállománya közelít a 75 mrd Ft-hoz, mely 50%-os növekedés az egy évvel ezelőtti helyzethez képest. Ferenci szerint a magyar bankrendszerben ma ehhez hasonló dinamikájú növekedési ütem nincs.

A bank lakossági hitelei 5 mrd Ft-os nagyságrendűek, a vállalati hitelállomány 70 mrd Ft-os. Ferenci elmondta, hogy a bank 131 mrd Ft értékű agrárhitel igényt fogadott be, melyből több mint 60 mrd Ft-ot már ki is utalt a bank (a hiteligénylők kb. 30%-át utasítja el a bank). Ezek az agrárhitelek nem részük a bank mérlegfőösszegének, tekintve hogy ezek állami hitelek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés