Előfizetői tartalom

Megkérdőjelezett statisztika a külföldi részvényekről

Portfolio
A Magyar Tőkepiacban megjelent statisztikák szerint továbbra sem élénkül a hazai befektetõk külföldi részvény vásárlási kedve, az össz forgalom ugyanis az elmúlt héten mindössze 1.2 mrd Ft lett, ami azonban még mindig meghaladja a nyári végi drámaian alacsony szintet. Ezzel szemben piaci szereplpktől beérkezett információk alapján a magyar brókercégek által lebonyolított külföldi részvényforgalom is dinamikus emelkedést mutat a nyári megcsappant forgalom után.

A hetente publikált statisztikával kapcsolatban több kifogás is felmerült a piaci szereplők részéről, azonban más adatgyűjtés ismereteink szerint nem létezik. A 10 legforgalmasabb papír közül mindössze 3 tudta átlépni a 100 millió Ft-os határt, az élen a Münchener Rück biztosító és a chipgyártó Infineon áll. Az élbolyban egyébként ismét a német papírok túlsúlya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés