Előfizetői tartalom

1.5 mrd dolláros tranzakció a Deutsche Banknál

Portfolio
Folytatódik a nem alaptevékenységnek minősített üzletágak leépítése, kiszervezése a Deutsche Banknál. A Bank bejelentése szerint 1.5 mrd USD-ért értékesíti az amerikai State Street Corp.-nak a globális letétkezelő üzletágát. A tranzakció a 6.2 mrd USD felett bábáskodást végző letétkezelésen túlmenően magába foglalja a Globális Befektetési Alap Adminisztrációs Szolgáltatásokat, a befektetési teljesítmény mérésére felállított leánycéget és a Bank értékpapír kölcsönzést végző ügynökségét. A kontinentális európai letétkezelés azonban a Deutsche Banknál marad.

Mióta Josef Ackermann foglalta el a Deutsche Bank vezérigazgatói székét látványosan felgyorsult a bank befektetési portfóliójának megtisztítása és a leányvállalati struktúra egyszerűsítése a nem alap tevékenységek értékesítése révén. A működési hatékonyságának helyreállításáért küzdő Deutsche Bank elsődleges fókusza most a globális befektetési banki szolgáltatásokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés