Előfizetői tartalom

Erste részvény a prágai tőzsdén: emelkedés várható? (HSBC)

Portfolio
Az október 1-től már a prágai tőzsdére is bevezetett Erste Bank részvényéről írt első elemzésükben a HSBC elemzői a szektorhoz képest "Add", tehát vásárolgatásra érdemes részvénynek tartják az osztrák bank részvényét. Az elemzők szerint rövid távon jó teljesítmény várható az Erste papírjától, mivel a Közép- és Kelet-Európára specializálódott alapok feltölthetik a benchmark súlyra portfólióikban az Erste részvényét (az Erste prágai bevezetését követően rögtön a prágai tőzsdeindex legnagyobb súlyú, 20%-os papírjává vált!).

Az elemzés kiemeli, hogy a fejlett Európa bankjai közül az Erste Bank képviseli a legtisztábban a magas növekedési lehetőségekkel kecsegtető közép-kelet európai régiót, mivel mérlegfőösszegének negyede, profitjának pedig már idén is várhatóan több mint fele a régióból származik. Ezzel az Erste Bank részvénye jó befektetési lehetőséget teremt azon befektetők számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés