Előfizetői tartalom

OTP: kiváló esélyek Romániában, visszalépett az ING

Portfolio
Jelentősen javultak az OTP esélyei Románia legnagyobb bankjának a BCR-nek megszerzésére, mivel az egyik legnagyobb esélyesként számon tartott ING, a nehéz globális viszonyok miatt nem érdeklődik tovább a bank 52%-os részvénypakettjéért. Ma 5-kor zárult az ajánlattétel első szakasza, amikor formálisan ki kellett fejezni a bank megvásárlásának szándékát az érdeklődők részéről- tudósít a Bloomberg.

Az ING visszavonulásával mindössze 3 bank érdeklődik a BCR iránt, az OTP, a HVB részeként a kelet-európai stratégiát felügyelő Bank Austria Creditanstalt és a kevéssé ismert francia Eulia. Ráadásul az OTP és a BACA közösen indul a bank megszerzéséért, amellyel jelentősen megnőttek esélyeik. Az ajánlattevők számára a következő fontos dátum szeptember 12 lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés