Előfizetői tartalom

OTP Bank: a megbízható növekedés példaképe

Portfolio
Nyugodt szívvel vehették kezükbe ezúttal is a befektetők az OTP Bank ma publikált gyorsjelentését. A Portfolio.hu által készített elemzői konszenzust a bank eredménye 2.9%-kal haladta meg. Negyedéves szinten az eredménynövekedés dinamikája változatlanul 15% fölött van, mely stabilan kimagaslóan jó értéknek számít akár a magyar blue chip, akár a magyar bankszektorban. A kiváló eredménynövekedés okai ezúttal a jelentősen növekvő ügyfél hitelállomány, a dinamikus díj-és jutalékbevétel növekedés, a jól menedzselt leányvállalatok egyre jelentősebb hozzájárulása a konszolidált eredményhez és a piaci várakozásoktól elmaradó Dunaferr követelésre megképzett céltartalék voltak. Mit lehet ehhez kommentárként hozzátenni? Csak így tovább, OTP!

Emelkedő nettó kamatbevétel a szűkülő kamatmarzs ellenére Az OTP Bank nettó kamatbevétele 2002 első félévében mind banki, mind konszolidált szinten növekedett. Banki szinten a nettó kamatbevétel növekedés (+2.6%) a kamatkiadások csökkenésének a kamatbevételek csökkenéséhez képesti gyorsabb ütemének (-12.1% vs. -4.8%) volt köszönhető. A kamatbevételeken belül kiemelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés