Előfizetői tartalom

Újabb jelentős PSZÁF bírság a Concorde-nak

Portfolio
A PSZÁF ezúttal eredetileg bennfentes kereskedelem tárgyában indította vizsgálatát a Concorde Értékpapír ellen, az eljárást azonban a felügyelet kiterjesztette a brókercég értékpapír-bizományosi tevékenységének vizsgálatára is, s végül e kiterjesztett vizsgálat okán, a tevékenységi és működési szabályok megsértése miatt bírságolta meg 2.5 millió Ft-ra a legnagyobb hazai független brókercéget a felügyelet.

A Concorde-ot hasonló okokból kifolyólag bő három hónappal ezelőtt bírságolta meg utoljára a PSZÁF, akkor 5 millió Ft-ra. Miért is kapta a Concorde az újabb bírságot? A Felügyelet egy 2002. január 9-i ügylet célvizsgálata kapcsán áttekintette a Concorde értékpapír-bizományosi tevékenységét, azon belül egyes megbízások teljesítésének sorrendiségét. A Tpt. alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés